fredag 27 mars 2009

Speldosa!






Ett väldigt tummat fotoalbum som dessutom är en speldosa!
Johan känner en upphandlare av antikviteter kom med denna för ett par år sedan. Underbar klingande ljus som skruvas upp med en liten nyckel på baksidan. Samtidigt är den lite läskig också... undrar lite om ursprung och ålder, vem har haft den i sin ägo, vem var personerna!? Den är som sagt välanvänd och inbunden i skinn med blommor på sidorna, inga foton fanns i den när vi köpte den.Nu vet inte riktigt var jag ska placera den, känns som det är en del energier runt den eller så inbillar jag mig!
Hoppas alla får en riktigt härlig helg!! Här på Ingarö lyser våren med sin frånvaro, det är riktig snöstorm!!
Kram!!

tisdag 24 mars 2009

Förändring!







Nu är äntligen matgruppen klar! En liten detalj som fattas är numreringen av stolarna. Har inte bestämt om jag ska måla siffror, sätta dit färdiga i vinyl eller i metall. Finns en uppsjö att välja på men just nu är jag inne på att hitta siffror i metall i äldre stil, som matchar fötterna på bordet. Men jag letar vidare och återkommer!
Må så gott alla vänner och glada bloggare!
Kram!









söndag 15 mars 2009

Nej nu har jag lessnat!

Har länge kännt att vi behövt en förändring i matsalen. Dessa möbler har följt med från vår tidigare lägenhet där vi hade en lite mer asiatisk stil vilken vi inte vill ha i vårt hus.
Drömmen är att i framtiden inhandla ett mer stilrent bord för åtta eller fler, varför inte ett i betong! Nya stolar har vi sett från Bohem modell: Alba, se: www.bohem.se, som är helt underbara i äldre stil klädda i sammetstyg i varma röda och rosa toner!!
I väntan på den drömmen har jag börjat måla stolar och bord vita. Stolarna ska numreras med äldre siffror i silver och bordstassarna ska bli i silver, så det blir en mer lantlig stil! Liten förändring så länge! Så det är bara att måla vidare..!
Hoppas ni alla får en riktigt skön vecka!

Kram!!

onsdag 11 mars 2009

Kvinnor i konsten!








Vill önska alla härligt slut på veckan med dessa damer!
Både jag och min man älskar konst i alla dess former men fastnar för olika typer av konst beroende på i vilken "fas" eller period man är i. När vi bodde i sista lägenheten innan flytt till huset hade vi faktiskt ganska dyster konst kom vi fram till....Därför bestämde vi att vid flytten till huset skaffa konst och inredning som man mår bra av och är vackert eller lite galet! Så då vart det av någon anledning dessa damer!!
Må så gott alla underbara vänner och bloggare! Tack för alla goa kommentarer, dom värmer ska ni veta!!
Kram!!!


måndag 9 mars 2009

Detaljer

























Produktiviteten ligger i "vila" ett tag så jag visar lite varierande små bilder på detaljer från hemmet. Vad tycker ni om hunden med citatet längst upp till höger i bild? Jag läste citatet från en intervju i Tara och tyckte det var jättebra och passande till hunden!
Hoppas ni får en skön vecka!
Kram!



torsdag 5 mars 2009

Min förkärlek till kristallkronor!









Eftersom det tar tid med stolarna så visar jag några kristallkronor från vårt hem.
Jag är uppväxt med att på helgerna "kuska" runt på auktioner som barn. Mina föräldrar hade en hel "ladgårdsbotten" med samlade möbler och annat! Jag älskade det som barn och intresset har inte försvunnit genom åren.
Jag tycker att det är en härlig spänning på auktioner och jag blir så nöjd att göra fynd!(eller inte..fynd för mig iallafall!).
Känslan är kanske inte riktigt densamma över onlineauktioner, men det är väldigt bekvämt.
Numera försöker jag blanda nytt och modernt med äldre föremål för att få lite mer känsla!


Vill önska alla en riktigt skön helg!!


Kram Ulrica



TACK!!


Tack gulliga Elizabetth på http://www.designbye.blogspot.com/ för denna utmärkelse!! Jag skickar den tillbaka till henne för en mycket inspirerande blogg!!
Skickar den även vidare till flera härliga bloggare: FåFängans Hem, Bittesbus, Färgstarkt och Rost och rosor!!! (se min blogglista).
Tack ännu en gång!
Må så gott alla vänner och underbara bloggare!
Kram!

måndag 2 mars 2009

Alvas rum


Här kommer lite bilder från min dotters rum eftersom jag inte har kommit så långt med stolarna ännu...
Tapeten är från Tricia Guild och soffan fyndade Johan till oss! Älskade barbapappa är superskön kudde när Alva slappar!!
Kram!!

söndag 1 mars 2009

Hemma igen!


Här kommer lite bilder från veckan i Funäsdalen. Alva poserar utanför huset! Nu har vi alla träningsvärk lite här och var, men vi är jättenöjda! Annars kan det vara svårt att ha en 7åring och en tonåring i familjen och tillgodose allas behov, men skidåkning gillar hela familjen och det är härligt!
Nu ska jag ta tag i stolarna jag köpte på auktion för någon vecka sedan. Färgen är köpt, dom blir mattvita. Nu ska jag bara få tag på en tång så jag kan ta bort alla småspikar....!
Ha det gott, Kram!!